У Тернополі фіксують збитки, завдані пожежею на промисловому об'єкті

Оновлено

У Тернополі відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пожежі на промисловому об'єкті, яку спричинила атака РФ.

Про це повідомив під час брифінгу заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Було дано доручення Держпродспоживслужбі провести заміри щодо стану повітря та питної води поряд з тими, що проводить Центр контролю і профілактики хвороб. Дано доручення обласній екоінспекції встановили обсяги завданих збитків та масштаб надзвичайної ситуації", - сказав заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко.

Начальник Головного управління ДСНС України в Тернопільській області Віктор Маслей наголосив, що масштабну пожежу в Тернополі через обстріл РФ ліквідовували 97 рятувальників.

"Це була складна пожежа, їй було присвоєно найвищий ранг. До ліквідації пожежі було залучено 23 одиниці спеціальної пожежної і пожежно-рятувальної техніки, піротехнічний підрозділ ДСНС України, які зараз вилучають залишки предмета, який влучив, та 97 рятувальників. На місці події зараз проводять розслідування правоохоронці", - зазначив він.

Читайте також: У Тернополі ліквідували пожежу на промисловому об'єкті після обстрілу РФ

"Виникали певні складності у працівників ДСНС, але після надання медичної допомоги на місці події вони продовжили нести службу. Адже вони працювали у бойовому одязі, зверху ще вдягали світловідбивний костюм і все у спеку 30 градусів. Тому були підозри на теплові удари", - додав він.

За його словами, під час гасіння пожежі не постраждали працівники об'єкта і тернополяни.

Читайте також: На Тернопільщині після атаки РФ - перевищення вмісту хлору в повітрі в 4-10 разів

"Виникали певні складності у працівників ДСНС, але після надання медичної допомоги на місці події вони продовжили нести службу. Адже вони працювали у бойовому одязі, зверху ще вдягали світловідбивний костюм і все у спеку 30 градусів. Тому були підозри на теплові удари", - додав Маслей.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня вночі під час повітряної тривоги на Тернопільщині армія РФ завдала удару по промисловому об’єкту.