Синєгубов: З початку року російські військові вбили на Харківщині 293 цивільних, із них 15 - діти

Відео

З початку цього року російські військові вбили на Харківщині 293 цивільних, із них 15 — діти.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України, передає кореспондент Укрінформу.

“Росіяни вбили від початку року 293 наших цивільних людей, із них 15 – діти. Майже 1600 отримали поранення, із них 106 – діти”, - сказав він.

Синєгубов додав, що Харківщина продовжує перебувати під постійними обстрілами.

“За шість місяців маємо 2740 обстрілів. Із них 346 - ракетних і майже 1000 керованих авіабомб. Під обстрілами — північ, північно-східний і східний напрямки: Богодухівській, Харківський, Чугуївський, Вовчанський, Куп’янський, Ізюмський райони”, - зауважив посадовець.

Він нагадав, що наразі заборонено перебувати сім'ям із дітьми у 231 населеному пункті Харківщини, там триває примусова евакуація.

“З травня вивезли 14 тисяч людей з півночі, з північно-східного напрямку. Це Липецький, це Вовчанський напрямок”, - сказав Синєгубов.

Читайте також: На Харківщині продовжили комендантську годину у 201 населеному пункті

На засіданні Конгресу в залі були присутні 172 його члени, зокрема 133 очільники міст, сіл та селищ та четверо голів Асоціації органів місцевого самоврядування. На онлайн-зв'язку були 1405 членів Конгресу.

Як повідомлялося, Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України створений для сприяння ефективному завершенню реформи місцевого самоврядування.

Фото: Олег Синєгубов, Телеграм