Удар РФ по Козачій Лопані 21 серпня: у громаді показали наслідки

Фото

У селищі Козача Лопань на Харківщині дістали з-під завалів тіла двох загиблих 21 серпня жінок, пошуково-рятувальну операцію завершено.

Про це повідомив голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко у Телеграмі, передає Укрінформ.

"З-під завалів вилучено тіла двох жінок 1981 та 1963 років народження. Обидві – жительки Козачої Лопані", - йдеться у повідомленні.

Завали розбирали три дні під російськими атаками.

"На третій день розбору завалів росіяни завдавали ударів з артилерії та FPV-дронів по поліцейських, рятувальниках і місцевих жителях, які працювали на місці події. Троє поліцейських отримали контузії і були доставлені до лікарні", - зазначив Задоренко.

Читайте також: Російські військові вдарили КАБом по Козачій Лопані на Харківщині, зруйновані будинки

Також було пошкоджено техніку ДСНС та Дергачівської міської ритуальної служби. "Окупанти цинічно били дронами по ритуальній машині під час евакуації тіл загиблих", - сказав голова громади.

Як повідомляв Укрінформ, 21 серпня війська РФ ударили по Козачій Лопані у Харківському районі, внаслідок чого була зруйнована будівля селищної ради.

Працівникам ДСНС вдалося врятувати з-під завалів жінку. Через повторний удар та роботу російських дронів рятувально-пошукові роботи довелося призупинити.

Увечері 22 серпня стало відомо, що під завалами є дві загиблі жінки.