В Україні через обстріли знеструмлені понад 19 тисяч споживачів у семи областях

Станом на 24 серпня внаслідок ворожих обстрілів знеструмлено понад 19 тис. абонентів у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики у Телеграмі.

“У Дніпропетровській області через бойові дії знеструмлено 466 споживачів”, - йдеться у повідомленні.

У Донецькій області минулої доби знеструмлено 13,7 тис. абонентів у 82 населених пунктах. Енергетики заживили загалом 12,2 тисячі абонентів у 74 населених пунктах. На ранок залишається без напруги 161 населений пункт, що становить 109,9 тис. абонентів.

У Запорізькій області внаслідок бойових дій залишаються без напруги 3,7 тис. споживачів у 51 населеному пункті.

У Сумській області - 5,5 тис. абонентів, загалом без електропостачання залишаються 12,3 тис. споживачів у 101 населеному пункті.

На ранок обстрілів на Харківщині без напруги залишились 38,2 тис. абонентів.

Через обстріли з боку РФ у Херсоні без світла - 3204 споживачі, загалом без напруги - понад 25 тис. абонентів у 45 населених пунктах.

Читайте також: Херсон частково залишився без світла через удар РФ по обʼєкту критичної інфраструктури

На Чернігівщині без електропостачання - 1,2 тис. абонентів у 22 населених пунктах. Унаслідок технологічних порушень знеструмлено понад тисячу абонентів у 9 населених пунктах.

Як повідомлялось, завдяки підключенню ще одного атомного блоку 24 серпня обмеження електропостачання для споживачів не плануються.