У Тернополі вручили нагороди військовим та волонтерам з нагоди Дня Незалежності

Фото

У Тернополі під час урочистостей до Дня Незалежності представники влади вручили нагороди військовослужбовцям, волонтерам, лікарям.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні у День Незалежності України дякуємо нашим воїнам за те, що вони як титани борються за кожен сантиметр нашої землі. Також хочу низько вклонити голову і подякувати сім’ям наших героїв, воїнів, які віддали свої життя у боротьбі за українську землю, за наше майбутнє», - сказав в.о. начальника Тернопільської ОВА Володимир Важинський.

Урочистості в Тернополі з нагоди Дня Незалежності розпочалися з театралізованого дійства. Далі відбулася молитва за перемогу України і її захисників. Опісля представники обласної та міської влади вручили відзнаки жителям Тернопільщини.

Серед тих, хто отримав сьогодні нагороду, військовослужбовець 105-ї бригади Артем Комісарчук. Він захищає Україну з 2014 року. Був поранений під час боїв на Харківщині у 2022 році. Зараз проходить лікування та реабілітацію, готується до протезування.

«У 2014-му День Незалежності я відзначав під Іловайськом. І у той самий день потрапив у полон, де пробув 1 рік і 15 днів. Коли почалася повномасштабна війна я, не роздумуючи, повернувся до лав ЗСУ», - зазначив Комісарчук.

У Тернополі вручили нагороди військовим та волонтерам з нагоди Дня Незалежності / Фото: Юлія Томчишин. Укрінформ

Також сьогодні вручили нагороду маленькій волонтерці Златі Панькуш. Дівчинка з початку повномасштабної війни зібрала для ЗСУ понад 240 тисяч гривень.

«Я почала займатися волонтерством, щоб допомогти підрозділу брату-прикордоннику, який тоді служив у ЗСУ. Спершу продавала подарункові конверти, далі почала виготовляти брелоки з епоксидної смоли з патріотичними зображеннями. Також продаю свої картини», - розповіла 9-річна волонтерка.

Читайте також: В Одесі до Дня Незалежності відбувся благодійний «Забіг у вишиванках»

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі у День Незалежності провели спільну молитву за Україну.