Росіяни знову били по прифронтових Невському та Макіївці на Луганщині

Російські війська минулої доби знову завдавали ударів по прифронтових Невському та Макіївці Луганської області з артилерії, реактивних систем залпового вогню, а також атакували дронами.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

«Противник руйнує прифронтові села, завдаючи вогневого ураження усім, що є в наявності. 77 безпілотників були спрямовані в райони Невського та Макіївки. Туди ж окупанти п’ять разів вдарили із реактивних систем залпового вогню. 35 обстрілів росіяни здійснили зі ствольної артилерії», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Російські війська атакували поблизу Стельмахівки, Білогорівки, Греківки та Невського. Найбільший тиск українські захисники відчули біля Невського, підкреслив Лисогор.

За інформацією обладміністрації, у так званій «ЛНР» вчергове продемонстрували, що у разі стихійного лиха місцеві жителі залишаться сам на сам із проблемою.

Так, після лісових пожеж вже займалися будинки в селах навколо Рубіжного, Сєвєродонецька, у Щастинському районі, а тепер і в Ізвариному. Там спалахнув сухостій і невдовзі полум’я перекинулося на житловий масив.

Версія бездіяльності завжди та сама - у рятувальників відсутня достатня кількість сил та засобів, зауважили в ОДА.

Як також повідомили в обладміністрації, ліжко-місця у медичних закладах на тимчасово захоплених територіях Луганщини не встигають звільняти для наступних пацієнтів, і практично всі вони - російські військові.

Читайте також: Війська РФ завдають ударів по Харкову

"Для цивільних немає ані вільних місць, ані препаратів, ані спеціалістів – усі зайняті. Така ситуація спостерігається, зокрема у Луганську, Алчевську, Ровеньках, Біловодську. Поступають переважно з легкими осколковими пораненнями та ті, хто потребує ампутацій", - ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Луганщини росіяни відроджують у школах радянські традиції: дітей прийматимуть у піонери та "вереснята".

Фото ілюстративне