Внаслідок падіння збитого «Шахеда» на Черкащині пошкоджені 17 домогосподарств

Уламки «Шахеда» пошкодили у селі Шрамківка Золотоніського району 17 будівель і лінію електропередач 10 кіловольт, попередньо над Черкащиною збиті три БпЛА, але декілька все ще літають над областю.

Про це начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Понад десять годин в області триває повітряна тривога. Все ще маємо «Шахеди» в повітрі. На жаль, маємо наслідки "прильотів". Зокрема у Шрамківці, де ми зараз перебуваємо, «Шахед», який був підбитий, упав на територію населеного пункту. На жаль, маємо пошкодженими 17 домогосподарств. Також тут була пошкоджена 10-кіловольтна лінія електропередач», - розповів Табурець.

За його словами, першочерговими актами визначений обсяг робіт, скільки в резерві є вікон, дверей. Дуже активно обласна влада взаємодіє із «Червоним хрестом» і з ДСНС.

Начальник ОВА запевнив, що енергетики вже знаходяться на місці пошкодження, і за кілька годин електропостачання має бути відновлено. Утім, оскільки ворог пошкодив декілька енергетичних об’єктів, в область повертається практика аварійних відключень.

Читайте також: На Житомирщині внаслідок російської атаки загинула жінка, ще одна людина поранена

«Активно підключаємо всі наші пункти незламності і продовжуємо стояти спільно з нашими збройними силами. За ніч, попередньо, знищено три «Шахеди», але в повітрі перебуває декілька», - зазначив очільник Черкащини.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок російської масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України.

Фото ілюстративне