У Харкові затримали інформатора РФ, який намагався «злити» бойові позиції Patriot

Фото

У Харкові Служба безпеки України затримала водія, який за завданням російських спецслужб фіксував координати розміщення зенітно-ракетних комплексів Patriot, фортифікаційних споруд та особового складу Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, водій однієї з мереж продуктових магазинів Харківської області для виконання ворожого завдання об’їжджав місто під виглядом вантажних перевезень на службовому автомобілі і приховано фіксував місця дислокацій українських захисників.

Насамперед він намагався виявити і передати окупантам координати бойових позицій зенітно-ракетних комплексів Patriot, які захищають повітряний простір прифронтового міста.

Також фігурант "полював" на локації фортифікаційних споруд та місця найбільшого зосередження особового складу Сил оборони.

Після розвідувальних вилазок зловмисник позначав потенційні цілі на гугл-картах, робив їх детальний опис та месенджером пересилав російському куратору.

У разі отримання відповідних геолокацій росіяни планували здійснити по них повітряний удар із застосуванням керованих авіабомб та ракетного озброєння.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України).

Читайте також: Шукав HIMARS під Покровськом: СБУ затримала «таксиста», який шпигував для росіян

Зловмисника взяли під варту без права внесення застави.

Йому загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала в Одесі агента російських спецслужб, який шпигував за Силами оборони та коригував повітряні атаки на місто.

Фото: СБУ