Масована повітряна атака: ДСНС заявляє про п'ятьох загиблих і 30 постраждалих

На цей час відомо про 5 загиблих і 30 постраждалих унаслідок ранкової атаки РФ на Україну.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, передає кореспондент Укрінформу.

«Загинуло 5 осіб унаслідок цих терористичних атак РФ і 30 постраждали. До ліквідації надзвичайних ситуацій під час цих атак було залучено 740 рятувальників і 176 одиниць техніки. Частина цих рятувальників і техніки... і зараз працюють на місцях», - сказав Хорунжий.

За його словами, триває розбирання завалів, ліквідація пожеж, порятунок людей (на цей час врятовані дві людини).

Читайте також: Унаслідок ранкової російської атаки постраждали 15 областей - Шмигаль

«У нас відбулися ураження у більш як 50 населених пунктах. Було уражено 57 об’єктів, у тому числі житлові будинки і різні об’єкти різного призначення, зокрема і критичної інфраструктури», - сказав Хорунжий.

За даними рятувальної служби, у Києві цивільна та критична інфраструктура не постраждала. Є пошкодження на території Київської області, зокрема у Бориспільському, Обухівському, Бучанському, Броварському районах. «Зафіксовані, зокрема, пожежі у приватних будинках, займання сухої трави. Усі ці пожежі вже ліквідовані», - заявив речник ДСНС.

Читайте також: На Одещині кількість постраждалих унаслідок атаки РФ зросла до семи

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що російські загарбники 26 серпня завдали одного з найбільших ударів по Україні, застосувавши більш як сотню ракет різних типів та близько 100 безпілотників типу Shahed.

Внаслідок російської масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України.