На Вінниччині унаслідок влучання ракет та їх уламків постраждали двоє цивільних

На Вінниччині внаслідок влучання ракет та їх уламків постраждали двоє цивільних людей.

Про це у Фейсбуці повідомила перша заступниця начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна, передає Укрінформ.

«Є двоє цивільних із пораненнями середнього ступеня тяжкості. Інформація про загиблих відсутня», - написала Заболотна.

Вона також повідомила уточнені дані про наслідки масованої комбінованої ворожої атаки. Так, наразі відомо про влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. Окрім того, вибуховою хвилею пошкоджені вікна та дахи однієї школи та приватних будинків.

Перша заступниця начальника Вінницької ОВА також додала, що у небі над Вінниччиною сили ППО в понеділок збили чотири російські крилаті ракети і два безпілотники.

«Загалом над територією області пройшло 15 БпЛА та 22 КР. Із них попередньо підтверджено збиття ППО - 2 БпЛА (локаційно пропали - 8 ) та 4 КР», - написала Заболотна.

За її словами, піротехнічні розрахунки аварійно-рятувального загону спеціального призначення обстежують території влучань та падінь щодо наявності вибухонебезпечних предметів.

Пожежі, які виникли внаслідок влучань, локалізовані та ліквідовані.

Усі відповідні служби працюють над ліквідацією наслідків влучань. Електропостачання і водопостачання постраждалих населених пунктів відновлюється.

Як повідомляв Укрінформ, на Вінниччині внаслідок влучання ракет та їх уламків постраждав об’єкт критичної інфраструктури у місті Бар і житлові будинки у Лука-Мелешківській громаді Вінницького району.

Читайте також: Хмельницький - без світла через ворожий удар

В області були знеструмлені 95 населених пунктів, об 11.20 електропостачання в області відновлене.

У Вінниці через перебої енергопостачання були відключення води, є проблеми із водопостачанням у місті Бар.

Загалом 26 серпня внаслідок масованої російської повітряної атаки постраждали 15 областей України. Ворог застосовував БПЛА, крилаті ракети та «Кинджали». Ціллю стала енергетична інфраструктура.

На Вінниччині повітряна тривога тривала 6 годин 19 хвилин.

Фото ілюстративне