На Донеччині розширили зону примусової евакуації сімей з дітьми

У Донецькій області через погіршення безпекової ситуації розширили зону примусової евакуації сімей з дітьми.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так, евакуацію у примусовий спосіб розпочнуть ще з таких населених пунктів Костянтинівської тергромади: Костянтинівка, Іжевка, Безім’яне, Біла Гора, Білокузьминівка, Віролюбівка, Диліївка, Клинове, Майське, Маркове, Молочарка, Неліпівка, Новодмитрівка, Новомаркове, Олександро-Шультине, Попасне, Предтечине, Ступочки, Стінки, Федорівка, Червоне.

У Селидівській ТГ зону примусової евакуації сімей з дітьми розширили на шість населених пунктів: Вишневе, Григорівка, Новоолексіївка, Петрівка, Пустинка, Юріївка.

Читайте також: На Донеччині з 90 населених пунктів евакуювали всіх дітей

Філашкін нагадав, на які номери можна телефонувати, щоб отримати допомогу та евакуюватися у безпечні регіони.

Зокрема, звертатися з питань евакуації можна за телефонами: 0-800-507-506, 0-800-408-911, 0-800-322-614 (евакуація важкохворих людей).

Цілодобова «гаряча лінія» обласного кол-центру – 0-800-500-121, 073-050-01-21 (Viber, Whatsapp, Telegram, Signal).

Як повідомлялося, за інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, з 14 населених пунктів Донецької області відбувається примусова евакуація дітей разом з їхніми батьками або іншими законними представниками. Йдеться про евакуацію із населених пунктів Покровського району. Зокрема, з міст Покровськ, Родинське та сіл Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда, Чунишине.