Олена Зеленська відвідала молодіжний центр для неформальної освіти

Фото

Дружина Президента Олена Зеленська відвідала молодіжний центр Youth Hub для неформальної освіти, який працює в Ужгородському університеті.

Про це перша леді повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Цьогоріч у роботі університету додалося можливостей – за сприяння ЮНІСЕФ відкрився молодіжний центр Youth Hub для неформальної освіти, коворкінгу, розмовних клубів, майстер-класів, кінопереглядів та інших видів дозвілля й саморозвитку. Було дуже цікаво побувати тут, познайомитися з учасниками хабу», - розповіла Зеленська.

Зеленська відвідала молодіжний центр Youth Hub / Фото: Telegram/Olena Zelenska

За її словами, у країні діють вже 350 осередків такого типу. І головна їхня мета – через спілкування, спільні активності, тренінги підтримувати ментальну стійкість і навчати надавати першу психологічну допомогу собі й іншим.

Олена Зеленська також відзначила, що Ужгородський університет входить до спільноти ЗВО, яка активно співпрацює зі Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?», підготував тренерів за масштабованим курсом «Самодопомога плюс» та за програмою ВООЗ mhGAP.

«Цей заклад – потужний центр із навчання фахівців за спеціальностями «Психологія» (близько 450 студентів) та «Клінічна психологія» (52 студенти). Україні дуже потрібен кожен такий фахівець, щоб витягнути суспільство з травми війни та підтримати стійкість кожного», – зауважила дружина Президента.

Читайте також: Олена Зеленська відвідала центр життєстійкості в Ужгороді

Як повідомлялося, дружина Президента України Олена Зеленська обговорила з конгресменами США Джеймсом Варні Панеттом й Дональдом Норкоксом та конгресвумен Селесте Мелой проєкти з відновлення ментального здоров’я.

За її словами, військові, ветерани, внутрішньо переміщені особи, мами та діти, старші люди і люди з інвалідністю – усі вони в першочерговому фокусі Всеукраїнської програми ментального здоров’я, бо найбільш вразливі перед жахами війни, яку розв’язала Росія.