У Полтаві відкрили центр підтримки «ЯМаріуполь»

Фото

У Полтаві відкрили центр всебічної підтримки внутрішньо переміщених осіб із Маріуполя.

Про це повідомила Полтавська ОВА, передає Укрінформ.

«Полтава стала 21-м містом України, де з’явився осередок маріупольської громади. Саме тут «полтавці з Маріуполя» зможуть не лише поспілкуватися, але й отримати широкий спектр послуг», - йдеться у повідомленні.

У центрі працюють юристи, психологи, рекрутер та помічник ветерана. Також у ньому маріупольці зможуть зафіксувати завдані Росією збитки у Реєстрі пошкодженого та знищеного майна. У відвідувачів центру також є можливість отримати гуманітарну допомогу.

«Концепція центру «ЯМаріуполь» у тому, аби підтримувати і допомагати нашим громадянам, зберегти і згуртувати громаду. Маріупольці не повинні залишатися сам на сам зі своїми проблемами. Ми реагуємо на їхні запити і потреби. Сьогодні це вже 31-й центр і 21-е місто, усі центри створюються заради головної мети – зберегти громаду в евакуації», – розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

На території Полтавської області проживає понад 2000 маріупольців. Ще один центр підтримки вже працює у Кременчуці.

Керівник центру «ЯМаріуполь» Сергій Канцебовський розповів про заплановану діяльність й показав приміщення, обладнане для комфорту відвідувачів.

Крім фахівців за напрямами, тут є кабінет для надання першої первинної допомоги. В ньому є кардіограф, апарат для вимірювання тиску та цукру, ліки, які маріупольцям нададуть безплатно. Обладнана також кімната для дозвілля дітей.

Читайте також: У Рівному відкрився ще один молодіжний простір для переселенців

До урочистого відкриття Центру долучилися представники Управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та внутрішньо переміщених осіб Полтавської ОВА, керівництво та депутати обласної ради, керівництво Полтавської громади.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь» відкрився у Житомирі.

Фото: Полтавська ОВА