ППО знищила понад 10 дронів, якими росіяни вночі та зранку атакували Київ

Сили й засоби протиповітряної оборони знищили понад 10 ударних дронів, якими росіяни вночі та зранку 29 серпня атакували Київ.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська військова адміністрація.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, це «третя повітряна атака на Київ за останні 4 дні. І знову масована. Цього разу ворог застосував виключно ударні БПЛА, попередньо, на кшталт Shahed».

На Київ російські безпілотники летіли з тимчасово захопленої частини Херсонської області та з Курської області РФ ще до опівночі, близько 23:00. На столицю баражуючі боєприпаси заходили хвилями та з різних напрямків.

Повітряна тривога у столиці тривала понад 5 годин. ППО знищила більш як 10 дронів (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні сили Збройних сил України).

За словами Попка, в Голосіївському районі Києва сталося падіння уламків дронів на територію житлової забудови. За попередніми даними, пошкоджені вікна й двері в багатоквартирному будинку.

Читайте також: У Києві уламки дрона впали на територію приватного господарства у Деснянському районі

У Дніпровському районі зафіксовано падіння уламків на територію житлової забудови, але без негативних наслідків.

У Деснянському районі уламки впали на територію приватного домогосподарства. Спалахнула пожежа у нежитловій будові, яку оперативно ліквідували.

Як наголосив начальник КМВА, повідомлення про постраждалих не надходили.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 29 серпня у низці областей України оголосили повітряну тривогу через рух російських ударних БПЛА.