Удар по заводу з виготовлення упаковки в Сумах: відхилення якості повітря безпечні для здоров'я

Незначні відхилення якості повітря у Сумах, які виникли внаслідок пожежі після ранкового авіаудару росіян по промисловому підприємству, безпечні для здоров'я.

Про остаточні результати досліджень якості повітря у Сумах повідомила у Фейсбуці пресслужба Сумської ОВА з посиланням на Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб, передає Укрінформ.

“У максимально разових пробах повітря, відібраних у житлових кварталах обласного центру при ліквідації наслідків ракетного удару по цивільній інфраструктурі, виявлені незначні перевищення вмісту наступних хімічних сполук: азоту діоксиду – 0,35 мг/дм³ при нормативі не більше 0,2 мг/дм³; ангідриду сірчастого - 0,59 мг/дм³ при нормативі не більше 0,5 мг/дм³; сажі - 0,22 мг/дм³ при нормі не більше 0,15 мг/дм³ - провулок Кленовий (район Веретенівки); сажі 0,17 мг/дм³ при нормі не більше 0,15 мг/дм³ - провулок Ранковий (район Веретенівки). Такі незначні відхилення у разі нетривалої дії безпечні для здоров'я”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Сумах росіяни вдарили по заводу з виготовлення упаковок

В облдержадміністрації зазначили, що решта показників - у межах норми.

Як повідомляв Укрінформ, у небі над Сумами після російської атаки по промисловому підприємству спостерігався чорний дим, жителям до повної ліквідації пожежі рекомендували зачинити вікна та менше перебувати на відкритому повітрі.

Фото: пресслужба Сумської ОВА