Зеленська передала для школярів Чернігівщини партію ноутбуків від Латвії

Фото, відео

Дружина Президента Олена Зеленська разом із командою своєї Фундації та послом Латвії в Україні Ілгварсом Клявою здійснила робочу поїздку до Чернігівської області, де передала для онлайн-навчання дітей партію ноутбуків.

Про це перша леді повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За її словами, ця техніка особливо важлива для школярів громад, розташованих на кордоні із Росією. Там діти не мають можливості повернутися до своїх класів.

"Семенівку, наприклад, одну з найпівнічніших точок України, відділяють від держави-агресора лише 10 кілометрів. Але діти продовжують навчатися, а вчителі - навчати: дистанційно, через ноутбуки, планшети, телефони - хто що має", - зауважила Зеленська.

Відео: Офіс президента

Перша леді уточнила, що всі 672 гаджети надали дітям партнери її Фундації з Латвії - фонд Ziedot.lv спільно з латвійськими підприємцями. Домовлено про це було пів року тому під час зустрічі в Ризі.

Дружина Президента подякувала Латвії, а також іншим іноземним партнерам за всю надану ними допомогу.

Читайте також: Олена Зеленська відвідала центр життєстійкості в Ужгороді

Вона поінформувала, що на сьогодні учням і вчителям спільними зусиллями передані загалом уже понад 60 тисяч ноутбуків і планшетів.

"Будь-яка допомога цінна, але внесок в освіту особливо важливий, бо сприяє розвитку – як кожної окремої дитини, так і країни загалом", – наголосила перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська відвідала молодіжний центр Youth Hub для неформальної освіти, який працює в Ужгородському університеті.

Фото: Офіс президента