Оновленою ділянкою київського метро «Либідська» - «Деміївська» пройшов пробний поїзд

Відео

У ніч з 30 на 31 серпня оновленою ділянкою між станціями метро «Либідська» - «Деміївська»  пройшов перший пробний поїзд.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Віталія Кличка у Телеграмі.

"У ніч з 30 на 31 серпня оновленою ділянкою між станціями метро «Либідська» - «Деміївська»  пройшов перший пробний поїзд. У його складі також - спеціальний вагон, який перевіряє нове колійне полотно, зокрема щодо дотримання належної ширини колії, відступів та можливої просадки. Перевіряє та тестує пробний поїзд і безпекові системи руху на різних швидкостях", - йдеться у дописі київського міського голови.

Для запуску першого пробного поїзда здійснили комплекс підготовчих робіт зі сполученням конструкцій діючого тунелю з новою частиною тунелю та ділянок, які посилили, додає Віталій Кличко.

Читайте також: У Києві фунікулер відновив роботу

Як повідомляється, встановлено всі необхідні кабельні мережі електропостачання, сигналізації та зв’язку. Здійснено монтаж та підключення контактної рейки, через яку йде живлення для руху поїздів, та налаштування систем безпеки руху поїздів.   

Надалі в нічний час ретельно перевірятимуть інженерні та безпекові системи перед повноцінним відновленням руху поїздів з пасажирами. Роботи тривають в цілодобовому режимі, щоб найближчими тижнями відновити рух поїздів, зазначає мер Києва.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківському метрополітені під час повітряної тривоги облаштували сервісний центр МВС з екзаменаційним класом.

Фото ілюстративне