Справу сестер, які забезпечували окупантів військовим спорядженням, передали до суду

Двом жінкам, які налагодили систематичний збір «благодійної допомоги» військовим підрозділам держави-агресора, загрожує 12 років ув’язнення.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБУ у Тернопільській області, передає Укрінформ.

"Слідчі СБУ здобули беззаперечні докази вини двох сестер, уродженок Макіївки, які після початку повномасштабного військового вторгнення росіян в Україну організували в Ростовській області збір матеріальних ресурсів для забезпечення потреб загарбників", - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що у березні 2022 року вони створили телеграм-канал «КатяВаля», а згодом і сторінку у забороненій російській соціальній мережі, які використовують для систематичного збору, підготовки та передачі коштів і матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора.

СБУ з'ясувала, що за зібрані кошти вони купували для російських військових квадрокоптери, тепловізори, монокуляри, FPV-дрони, автомобілі, човни, різноманітне військове спорядження та медикаменти. Згодом ці матеріальні засоби та спорядження ворог використовував під час ведення бойових дій проти Сил оборони України на Запорізькому напрямку.

Крім того, у березні 2023 року на території РФ сестри організували швейний цех, в якому налагодили безперервне виробництво військової форми для російських окупантів.

Читайте також: У Севастополі жінка отримала п'ять років в'язниці за «передачу даних» про кораблі й авіацію РФ

Наразі СБУ завершила розслідування протиправної діяльності зрадниць. За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальні акти за ст.111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Оскільки обоє обвинувачених переховується від правосуддя, їх оголошено у розшук. Також тривають комплексні заходи для притягнення зловмисниць до фактичної відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ повідомила про підозру «куратору» тимчасово окупованих територій України Кірієнку.