У Харкові поховали 14-річну школярку, яка загинула в парку від удару РФ 30 серпня

У Харкові поховали 14-річну школярку з Куп'янська Софію Глиняну, яка загинула в парку від удару РФ по обласному центру 30 серпня.

Про це повідомила у Телеграмі Куп'янська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

"30 серпня в місті Харків під час обстрілу загинула юна куп'янчанка Софія Глиняна. Дівчині було 14 років. Рівно за два місяці Софія мала святкувати свій черговий День народження. Її життя обірвала авіаційна бомба, яку серед білого дня російські терористи скинули на мирне місто", - йдеться у дописі.

Загибель дитини стала ще одним ударом для родини, оскільки незадовго до цього вони отримали повідомлення, що батько дівчини, який захищав Батьківщину від російських окупантів на Донецькому напрямку, вважається безвісти зниклим.

Софія навчалася в 9 класі Куп'янського ліцею №1.

"Полюбляла музику, книги й тварин, мала багато друзів. Будувала плани на майбутнє й мріяла стати психологом", - розповідають про дівчину.

Також 3 вересня у Харкові попрощалися з поліцейським з Куп'янська Олександром Поповичем, який увечері 31 серпня дістав поранення від атаки FPV-дроном по службовому автомобілю та помер у лікарні. Двоє колег капітана поліції госпіталізовані з осколковими пораненнями.

Читайте також: Загиблих - 51, поранених - 271: у Полтаві триває рятувальна операція на місці ракетного удару РФ

"20 років свого життя він віддав захисту українського народу. Олександру Поповичу назавжди 44 роки. В нього залишилася дружина, двоє дітей та мати", - зазначили в адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня внаслідок ударів по Харкову загинули шестеро людей, серед них - 14-річна школярка. Вона сиділа на лавці в парку на бульварі Юр'єва, коли авіабомба влучила поблизу дитячого майданчика. Також прямим влучанням зруйновано 12-поверхівку на вул. Бібліка, де загинуло найбільше людей. Понад 50 - дістали поранень.

Фото: Куп'янська МВА / Телеграм