На Донеччині затримали ексміліціонера, який передавав росіянам локації українських військ

Служба безпеки України затримала у Донецькій області колишнього міліціонера, який передавав російським спецслужбам координати позицій українських військ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, ворожим поплічником є колишній співробітник місцевого підрозділу розформованої міліції, який чекав на захоплення росіянами громади.

Щоб допомогти російським військовим прорватися до Торецька, фігурант обходив місто і приховано фіксував розташування опорних пунктів та укріпрайонів Збройних сил України.

Зловмисник також намагався встановити координати штабів і бойових позицій української артилерії, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи російських військ на Торецькому напрямку.

Отриману інформацію фігурант пересилав у Телеграм-бот, який адміністрували представники російських спецслужб.

Також інформатор передавав відомості своєму давньому знайомому, співробітнику так званої "народної міліції ДНР", який працює на російську спецслужбу.

СБУ затримала зловмисника під час контрдиверсійних заходів у фронтовому місті.

У фігуранта вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з росіянами.

Читайте також: За держзраду судитимуть 10 колишніх прокурорів з Криму

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, у Полтавській та Закарпатській областях правоохоронці знешкодили дві ботоферми, які постачали російським спецслужбам фейкові акаунти для проведення інформаційних диверсій проти України.