У Києві між станціями метро «Либідська» та «Деміївська» перевіряють системи безпеки руху поїздів

У Києві на перегоні між станціями метро «Либідська» та «Деміївська» триває тестова обкатка поїздів, пусконалагоджувальні роботи, а також тестування всіх систем безпеки руху.

Про це повідомила Київська міськаї державна адміністрація з посиланням на комунальне підприємство «Київський метрополітен», передає Укрінформ.

Наразі фахівці здійснюють перевірку та тестування всіх систем безпеки руху поїздів. Зокрема, перевіряють системи сигналізації, зв’язку, електропостачання та роботу системи автоматичного регулювання швидкості руху поїздів.

Також під час руху обкаточних поїздів перевіряють ширину, просадку та кут нахилу колійного полотна.

Паралельно спеціалісти проводять заміри та ведуть цілодобовий нагляд і спостереження за конструкцією тунелю.

Тестують нову ділянку на різних швидкостях руху електропоїздів – від 25 км на годину з поступовим збільшенням до встановленої швидкості.

«Пусконалагоджувальні роботи, перевірка та тестування є вкрай важливими перед повноцінним відновленням руху з пасажирами, оскільки справна робота всіх систем – основа безпеки руху поїздів», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Поїзди у київському метро їдуть із великим інтервалом: на відновлення графіків треба до 1,5 години

Роботи тривають у посиленому режимі, аби найближчим часом «синя» лінія метрополітену відновила повноцінний рух між станціями «Героїв Дніпра» та «Теремки».

У КМДА нагадали, що запуск першого пробного поїзда з вагоном-колієвимірювачем відбувся у ніч з 30 на 31 серпня, перед пуском якого перевірили габарити тунелю.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 30 на 31 серпня оновленою ділянкою між станціями метро «Либідська» - «Деміївська» пройшов перший пробний поїзд.

Фото: КМДА