На Донеччині за добу загинули троє мирних жителів, ще троє були поранені

Фото

У Донецькій області минулої доби внаслідок російської агресії загинули троє цивільних і ще троє були поранені.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, передає Укрінформ.

«За 6 вересня росіяни вбили 3 жителів Донеччини: 2 у Торецьку і 1 Райгородку. Ще 3 людини в області за добу дістали поранення», - написав очільник ОВА.

В оприлюдненій ним інфографіці зазначено, що загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ на Донеччині 2731 особа загинула і 5980 людей були поранені. Загальна кількість жертв вказана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Як повідомила поліція Донеччини, російські війська за минулу добу здійснили 2 459 обстрілів області.

«Пошкоджено 39 цивільних об’єктів - 29 житлових будинків, заклади освіти, критичну інфраструктуру», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що війська РФ вели вогонь по 12 населених пунктах: містах Гірник, Костянтинівка, Курахове, Лиман, Мирноград, Покровськ, Селидове, Торецьк, селищу Райгородок, селах Богоявленка, Ізмайлівка, Рівне.

Зокрема Райгородок росіяни обстріляли з РСЗВ «Смерч», де вбили людину, пошкодили сім приватних будинків.

По Торецьку окупанти вдарили КАБ-250 з модулем УМПК і артилерією, у результаті загинули двоє цивільних осіб, пошкоджено приватну оселю.

З дронів та артилерії ворог бив по Гірнику, де поранено мирного мешканця, руйнувань зазнали заклад освіти, багатоквартирний і 8 приватних будинків.

По Кураховому війська РФ вдарили з РСЗВ «Ураган» і артилерії - є поранений, пошкоджено багатоквартирний і два приватних будинки.

За інформацією правоохоронців, внаслідок артобстрілу одна людина зазнала поранень в Ізмайлівці, пошкоджено домівку.

У Покровську пошкоджено заклад освіти та об’єкт критичної інфраструктури, у Костянтинівці - три багатоквартирних будинки, критичну інфраструктуру.

Читайте також: Ворог за добу 265 разів ударив по Запорізькій області, є руйнування

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня на Донеччині загинули двоє мирних жителів і 12 були поранені.