СБУ викрила колаборанта, який технічно забезпечує поширення російської пропаганди на сході України

Служба безпеки України викрила луганця, який створив підприємство в IT-сфері і сприяє поширенню ворожої пропаганди.

Про це Управління СБУ в Черкаській області повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Служба безпеки викрила ще одного колаборанта, який співпрацював з РФ на території Луганської області. Кіберфахівці встановили, що уродженець Луганська від початку повномасштабного вторгнення підтримував агресора. За це окупанти надали йому можливість вести «бізнес». Свою компанію зловмисник зареєстрував у квітні минулого року на території так званої «ЛНР» за законодавством держави-агресора», - ідеться в повідомленні.

Фігурант уклав договір на надання доступу до мережі інтернет із «держустановою «ЛНР», а саме забезпечував безперебійним інтернетом створений окупантами «Слов’яносербський районний центр культури та дозвілля».

У такий спосіб рашисти використовували технологічні можливості місцевого провайдера для масового поширення кремлівської пропаганди серед населення, в першу чергу молоді.

Крім цього, менеджмент компанії на тимчасово окупованій частині східного регіону регулярно сплачує до окупаційного бюджету РФ «податки і збори».

Читайте також: Четверо колаборантів, які запустили залізницю для армії РФ, відбулися лише штрафами - юрист

Наразі слідчими СБУ фігуранту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором) Кримінального кодексу Україну.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, ексчиновник Луганськавтодору отримав 11 років в'язниці за пособництво російським загарбникам.