Десну цілодобово насичують киснем 11 аераційних установок

Фото

На Десні у цілодобовому режимі працюють аераційні установки.

Про це у Телеграмі повідомило Державне агентство водних ресурсів України, передає Укрінформ.

«На річці Десна на території Київщини у цілодобовому режимі запрацювали три аераційні установки, виготовлені та установлені водогосподарськими організаціями Держводагентства. Завдання цих установок - додатково насичувати річку розчиненим киснем, який бере участь у зменшенні концентрації забрудненої речовини та сприяє мінімізації наслідків забруднення, яке рухається Десною в напрямку Київщини», - йдеться в повідомленні.

Ще 4 таких установки працюють на Десні у Чернігівській області.

За словами заступника голови Держводагентства Ігоря Гопчака, розчинений кисень у воді сприяє пришвидшенню процесів окислення органічної речовини, яка є забруднювачем. Додатковий кисень від аерації підвищить самоочисну властивість річки, знизить концентрацію забруднення та допоможе рибі перебути критичний період.

Наголошується, що забезпечення функціонування аераційних установок водогосподарськими організаціями зберігатиметься цілодобово до стабілізації ситуації на річці.

Читайте також: Загроз для питних водозаборів Києва немає - Міндовкілля

Як повідомлялося, ситуація із забрудненням на річках Сейм та Десна поступово покращується. Рівень кисню у місцях початку формування забруднення вже досяг нормативу; рух плями Десною сповільнюється.