На Хмельниччині затримали зловмисника, який поранив поліцейського і пошкодив два авто

Фото

На Хмельниччині в результаті спецоперації затримали чоловіка, який розстріляв два службових авто та поранив поліцейського і цивільного з автомата Калашникова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління Нацполіції в Хмельницькій області

«14 вересня, близько першої години ночі, в селі Олешин Хмельницької територіальної громади, екіпаж групи реагування патрульної поліції зупинив автомобіль місцевого жителя для перевірки причин руху під час комендантської години. З’ясовувалося, що водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння – «Драгер» засвідчив наявність 1,27 проміле алкоголю в організмі. Правоохоронці склали на керманича протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після цього водій, який мешкає неподалік, пішов додому начебто для вирішення питання з транспортним засобом, при цьому залишивши в автомобілі свого товариша. Повернувся він до місця події уже з автоматом Калашникова та почав стріляти у правоохоронців. Поліцейські відкрили вогонь у відповідь та викликали допомогу. 

В результаті зловмисник поранив одного з працівників поліції та пасажира свого автомобіля. Їх госпіталізували до лікарні для надання медичної допомоги. Правоохоронець перебуває у важкому стані. Окрім того, пошкоджено два службових автомобілі – екіпажу, який зупинив зловмисника та бійців спецпідрозділу, що прибули за викликом на допомогу колегам.

Читайте також: Оголосили підозру чоловіку, який обстріляв пост охорони ТЦК у Луцьку

У результаті проведення спецоперації бійці поліцейського спецпідрозділу КОРД затримали стрільця. Наразі відкрите кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України (Посягання на життя працівника правоохоронного органу). 

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі вранці 6 вересня невідомий скоїв кілька пострілів у перехожого та втік. Його розшукує поліція.

Фото: Нацполіції в Хмельницькій області