Енергетики під загрозою обстрілів повернули світло жителям Краматорського району - Зеленський

У Донецькій області ремонтні бригади під загрозою повторних обстрілів відновили подачу електрики жителям Краматорська, Слов’янська та Костянтинівки, котрі залишилися без електропостачання через удар російських військ.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Відео: Офіс президента

"Майже 150 тисяч жителів Краматорського району були без світла через цей російський удар. І звичайно, це героїзм наших людей, усіх, хто працює заради України, заради українців, що, попри все, відновлюється базове життєзабезпечення", - підкреслив Зеленський.

Також Глава держави заслухав доповідь заступника керівника Офісу президента Віктора Микити щодо ситуації з негодою в Одеській області.

За його даними, до усунення наслідків негоди в регіоні задіяні Державна служба з надзвичайних ситуацій, обласна та місцева влади.

Читайте також: Чехія потерпає від повені - найбільшої за кілька десятиліть

"Є, на жаль, критичні ситуації і в країнах-сусідах - через ці екстремальні опади. За моїм дорученням міністр закордонних справ України Андрій Сибіга запропонував відповідним країнам нашої частини Європи допомогу рятувальників ДСНС України", - поінформував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, повінь, від якої потерпає захід Польщі, забрала життя вже двох людей.

Фото: Офіс президента