Під Харковом майже добу гасять пожежу в лісовому масиві

Фото, відео

У Безлюдівській громаді на Харківщині майже добу гасять пожежу в лісовому масиві, загалом протягом доби в області сталося 198 пожеж.

Про це повідомило у Фейсбуці Головне управління ДСНС у Харківській області, передає Укрінформ.

“Пожежа виникла опівдні 15 вересня у лісовому масиві поблизу села Васищеве Харківського району. Станом на ранок 16 вересня триває її ліквідація. Вогнем охоплено площу понад 25 га”, - йдеться у дописі.

Залучені 16 одиниць техніки ДСНС та 82 рятувальників, а також 14 одиниць техніки та 27 працівників лісового господарства.

Загалом з 15 по 16 вересня на Харківщині сталося 198 пожеж, із них 13 спричинені російськими обстрілами.

Через пожежі в екосистемах поблизу обласного центру 15 вересня у кількох районах Харкова була задимленість.

У ДСНС закликають жителів Харківщини припинити випалювання сухостою.

“Замість ліквідації наслідків воєнної агресії РФ і порятунку людей надзвичайники змушені виїжджати на гасіння сухостою. Зокрема на деокупованих територіях такі пожежі можуть призвести до детонування боєприпасів, інженерних мін чи саморобних вибухових пристроїв, що не розірвались”, - говорять у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Протягом минулого тижня рятувальники ліквідували 405 пожеж у природних екосистемах, з них 22 — лісові. Вогнем знищено 530 га сухої рослинності та хвойної підстилки. Внаслідок цих пожеж постраждала людина.

Читайте також: На Полтавщині через масштабну лісову пожежу евакуювали жителів села і пасажирів електрички

“30 пожеж спричинили російські загарбники своїми обстрілами, випаливши більш ніж 131 га української землі. Решту пожеж в екосистемах спричинили пересічні громадяни, нехтуючи правилами пожежної безпеки”, - додали в ДСНС.

Як повідомлялося, 15 вересня внаслідок влучання російської авіабомби почалася пожежа в 12-поверховому будинку.

Фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області