СБУ затримала співробітницю оборонного заводу Запоріжжя, яка шпигувала для Росії

Служба безпеки України викрила в Запоріжжі двох місцевих жителів, котрі на завдання російської воєнної розвідки готували координати для повітряних ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Серед пріоритетних цілей ворога були системи протиповітряної оборони, пункти дислокації Збройних сил України і підприємства оборонно-промислового комплексу. У зоні інтересу були також маршрути переправлення на передову української зброї та боєприпасів.

Одним із агентів виявилася співробітниця стратегічного оборонного заводу Запоріжжя. Жінка передавала росіянам інформацію про розташування цехів, де виробляють військову продукцію, а також звітувала про ракетні ураження підприємства, на якому працювала.

Іншого фігуранта правоохоронці затримали на гарячому, коли той шпигував за підрозділами ЗСУ, що базуються в Запоріжжі.

Встановлено, що чоловік не лише обходив місто, щоб зібрати розвіддані, а й «утемну» випитував потрібну інформацію під час побутових розмов зі знайомими.

У результаті обшуків у ворожих поплічників виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами роботи на РФ.

Слідчі оголосили затриманим підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Від початку війни СБУ та поліція викрили понад 50 агентів, які закликали до держперевороту в Україні

Підозрювані перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала жителя Одеси, який шпигував за локаціями мобільних груп протиповітряної оборони та підрозділами штурмової бригади «Лють».

Фото: СБУ