Кіровоградщина у вересні прийняла майже 700 жителів Донеччини

У вересні Кіровоградщина прийняла п'ять евакуаційних потягів з Донецької області, загалом прибули 697 осіб.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова, передає кореспондент Укрінформу.

"У вересні Кіровоградщина вдруге приймала евакуаційні потяги з Донецької області. Перший потяг приймали громади Голованівського району, за сприяння Миколаївської обласної військової адміністрації, на залізничній станції Голта м. Первомайськ", - зазначила Колтунова.

За її словами, загалом у вересні на Кіровоградщині прийняли п'ять евакуаційних потягів, якими прибули 697 осіб, серед них 122 дитини та 120 маломобільних осіб. Вимушених переселенців приймали всі райони області та міста Кропивницький, Олександрія, Світловодськ, Знам’янка.

Розселення жителів Донеччини здійснюють у місцях тимчасового проживання ВПО та приватному секторі територіальних громад області. Для розміщення ВПО в 31 громаді області затверджені 82 об’єкти, розраховані майже на 3000 ліжко-місць.

Читайте також: Із зони активних бойових дій Покровського району рятувальники за тиждень евакуювали 164 людини

Загалом з початку воєнних дій з 24 лютого 2022 року до Кіровоградщини прибули 182,2 тисячі вимушених переселенців з інших областей. На сьогодні в області обліковуються майже 83 тисячі осіб, з яких 76 тисяч перемістилися після 24 лютого 2022 року. Найбільше в області внутрішньо переміщених осіб з Донецької (26,4 тис. осіб), Харківської (13,9 тис. осіб), Херсонської (8,3 тис. осіб) областей.

Як повідомляв Укрінформ, 9 вересня до Кіровоградщини прибув черговий евакопотяг із Покровська, евакуювали 140 людей.

Фото: ДСНС Кіровоградщини