Справа про розстріл «Лексуса» в Києві: підозрюваний отримав 11 років тюрми

Дніпровський районний суд міста Києва засудив до 11 років позбавлення волі чоловіка, який у січні 2022 року на замовлення скоїв замах на директора овочевої бази.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

«Вироком Дніпровського районного суду міста Києва 50-річного чоловіка визнано винним у закінченому замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення та засуджено до 11 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, обвинувачений отримав замовлення на вбивство 58-річного власника овочевої бази.

27 січня 2022 року на таксі він із заздалегідь підготовленою вогнепальною зброєю приїхав на вулицю неподалік місця роботи потерпілого. Далі обвинувачений, побачивши автомобіль «Лексус», яким керував чоловік, через дорогу здійснив не менше 5 прицільних пострілів з вогнепальної зброї по машині, що рухалась.

Автомобіль зупинився, тож стрілок подумав, що водій отримав смертельні поранення. Насправді ж потерпілий зупинився і ліг на сидіння, намагаючись врятуватись від куль. Обвинувачений втік з місця злочину, втім його знайшли і затримали.

Читайте також: На Хмельниччині затримали зловмисника, який поранив поліцейського і пошкодив два авто

У прокуратурі зауважили, що раніше чоловік уже був засуджений за замах на умисне вбивство, вчинений на замовлення.

Наразі він перебуває під вартою.

Нагадаємо, 18 вересня поліція затримала підозрюваного у вбивстві на автозаправній станції у Святошинському районі Києва.