На святкування Рош га-Шана до Умані вже прибули до пів тисячі хасидів

До Умані напередодні святкування Рош га-Шана вже прибуло до пів тисячі хасидів, масовий приїзд паломників очікується з наступного тижня.

Про це повідомила пресслужба Державної міграційної служби України, передає Укрінформ.

«З початку вересня на Черкащину почали прибувати паломники-хасиди на святкування єврейського Нового року — Рош га-Шана, який цьогоріч відзначають у жовтні. За попередньою інформацією, нині до Умані прибуло до пів тисячі хасидів, масовий приїзд планується вже з наступного тижня, тому міграційна служба разом із правоохоронними органами переходять на посилений режим роботи», - зазначили у ДМСУ.

За інформацією міграційників, цього року планується найбільш велелюдне святкування Рош га-Шана - в Умані очікують на приїзд понад 50 тисяч прочан.

У пресслужбі поінформували, що у середу з робочим візитом Умань відвідав начальник Центрально-південного міжрегіонального управління ДМСУ Андрій Кочерга.

Він спільно з працівниками Уманського відділу ЦПМУ ДМС відвідали квартал, де проживають хасиди, могилу засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана.

Читайте також: Ізраїль закликає своїх громадян утриматися від поїздок в Україну на Рош га-Шана

Вони обговорили спільні заходи за участі представників Уманського райуправління поліції ГУНП в області та Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Зазначається, що головними акцентами наради стали безпекова складова перебування іноземних паломників та контроль за дотриманням ними законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

Як повідомлялося, на початку квітня до Умані на святкування дня народження свого духовного наставника Рабі Нахмана приїхали майже 2 тис. паломників хасидів. Наступного разу хасиди масово відвідають Україну вже на Рош га-Шана, яке цьогоріч святкуватимуть із 2 до 4 жовтня.

Фото: ДМСУ