Евакуація на Донеччині: у населених пунктах залишаються майже 1500 дітей

У населених пунктах Донеччини, де оголошена примусова евакуація, досі залишаються 1 437 дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Донецька ОВА

“Примусова евакуація дітей з родинами триває у 16-ти населених пунктах Донеччини, в них досі залишаються 1437 неповнолітніх. Найбільша кількість дітей у небезпеці – в місті Костянтинівка станом на 17 вересня залишається 995 дітей. У Покровську - 198 дітей, у сусідньому Родинському - 192 дитини. Далі за кількістю дітей, які підпадають під примусову евакуацію, йде село Іллінівка, де залишається 30 дітей. У селі Яблунівка – 12, селах Бересток і Степанівка – по 11 дітей, Довга Балка – 10 дітей, це все села Іллінівської громади”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що упродовж місяця в Кіровоградській області розселили 701 людину, у Тернопільській – 106 людей, у Закарпатській – 150 людей. 18 вересня до Закарпаття виїхав черговий евакуаційний рейс, яким скористались 55 людей, з них 24 дитини.

Читайте також: Росіяни за добу поранили одного жителя Донеччини

В ОВА додали, що централізований евакуаційний пункт тепер знаходиться у місті Павлоград на Дніпропетровщині, звідки щоденно курсують евакуаційні потяги. Там же працюють волонтери, які записують на допомогу від міжнародних благодійників тих, хто евакуюється залізничним транспортом. 

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині в обстрілюваному Торецьку зараз залишаються до 1,5 тис. людей, вчора з міста вивезли одну людину.