На Закарпатті середня зарплата лікарів становить ₴26 тисяч - НСЗУ

Ексклюзив

На Закарпатті середня зарплата лікарів складає ₴26 тисяч, а середня зарплата керівника медзакладу - ₴120 тисяч.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу заявила голова НСЗУ Наталя Гусак.

"Хочу розвіяти міф про те, що медицина у нас недофінансована. На Закарпатті наразі середня заробітна плата лікаря становить 26 тисяч. При цьому найвища середня заробітна плата у лікарів Обласного протипухлинного центру - там вона становить понад ₴40 тисяч. Загалом порівняно із минулим роком на Закарпатті зарплати лікарів зросли майже на ₴5 тисяч", - зазначила Гусак.

Також вона додала, що середня зарплата керівника медзакладу на Закрапатті становить ₴120 тисяч. За її словами, це також є високим показником по країні.

Читайте також: Зарплата лікарів у першому півріччі зросла у півтора раза - Мінфін

"Відтак, ми дійсно хочемо розвіяти міф про маленькі зарплати у лікарів, і що пацієнтам треба "дякувати" їм за надані медичні послуги. Не треба цього робити", - застерегла вона.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Закарпатті НСЗУ зафіксувала найбільший в країні приріст нових аптечних пунктів - на 11% за рік.

Як повідомлялося, цьогоріч НСЗУ вже оплатила на Закарпатті понад ₴3 мільярди за надані медичні послуги, проте в аналітиків Нацслужби є питання до низки регіональних медзакладів щодо якості послуг.