Вихідні будуть комфортно теплими, а ночі - по-осінньому прохолодні

Погода

Погода на вихідних в Україні буде ясною, комфортно теплою, без опадів, але ночі вже будуть по-осінньому прохолодні.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу день буде сонячним, без опадів. У південних і східних регіонах повітря прогріється до +23…+26 °С (уночі — до +10…+13 °С). У центральних і північних областях удень очікується +22…+24 °С, уночі — від +7 до 12 °С. У західних областях небо також буде ясним, середня температура вдень становитиме +20...+23 °С, уночі — +6...+8 °С.

Неділя буде такою ж теплою і сонячною, лише в Закарпатській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях очікується невелика хмарність. На півдні, південному сході, сході та в центрі країни стовпчики термометрів піднімуться до +23…+26 °С, уночі — до +11…+14 °С. У північних і західних областях середня температура вдень становитиме +22…+24 °С, уночі — +7…+10 °С.

Читайте також: В Україні без опадів, удень прогріє до +26°

У понеділок на півдні та південному сході повітря прогріється до +23…+26 °С, уночі — до +13…+15 °С. У західних і центральних регіонах України погода на початку тижня також потішить теплом — до +22…+25 °С (уночі — +9…+11 °С). Трохи прохолодніше буде в Сумській та Чернігівській областях — до +20…+22 °С (уночі — +7…+9 °С).

Водночас синоптики попереджають, що у всіх північних і центральних, а також Харківській, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській і Запорізькій областях 21–22 вересня оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Будь-які неакуратні маніпуляції з вогнем на відкритому повітрі (від прибудинкової ділянки до бензоколонки) можуть призвести до миттєвого займання.