У Києві знову фіксують погіршення якості повітря

У Києві та околицях станом на ранок 23 вересня знову спостерігається тимчасове погіршення якості повітря через горіння торф'яників і пожежі в екосистемах.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

За даними моніторингових постів місцевої влади та громадських організацій, наразі середній рівень забрудненості повітря.

"При таких показниках рекомендації щодо обмеження часу перебування на вулиці не є обов'язковими, але радимо звертати увагу на своє самопочуття. У разі змін у стані якості повітря Міндовкілля надасть додаткову інформацію", - ідеться у повідомленні.

Причинами погіршення якості повітря є горіння торф'яників, пожежі в екосистемах, осінні коливання температур та слабкий вітер.

Щоб зменшити негативний вплив на здоров’я у періоди пожеж на торфовищах і знизити ризик розвитку серйозних захворювань, треба дотримуватися заходів безпеки.

Фахівці міністерства рекомендують за можливості не перебувати на відкритому повітрі, особливо під час періодів інтенсивного диму. Також потрібно тримати вікна та двері зачиненими, щоб запобігти потраплянню диму в приміщення.

Крім того, потрібно підтримувати водний баланс та пити багато води.

Необхідно використовувати маску або респіратор, а також очищувач повітря і робити вологе прибирання приміщень.

Особливу увагу на ці поради мають звернути люди із захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем.

Стан повітря та радіаційний фон можна відстежувати на вебресурсі Міндовкілля ЕкоЗагроза.

«Станом на 08:00 23 вересня рівень забрудненості атмосферного повітря в Києві високий. Радіаційний фон у всьому місті – у нормі», - йдеться у повідомленні КМДА.

Як зазначається, фіксується підвищення концентрації зважених часток (пилу). Ймовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря є пожежі в екосистемі Київської області.

На стаціонарних пунктах моніторингу атмосферного повітря на правому та лівому березі Дніпра у Києві загальний індекс якості повітря становить від 76 до 83 (високий рівень забрудненості).

Читайте також: У Міндовкіллі пояснили, від чого залежить поліпшення якості повітря

Як повідомляв Укрінформ, у Києві зранку 22 вересня утримувався високий рівень забрудненості повітря.

20 вересня у столиці також спостерігалося погіршення якості повітря.