Заступницю прокурора Запорізької області викрили на хабарі у $40 тисяч

Фото

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро викрили заступницю прокурора Запорізької області на одержанні хабаря в розмірі 40 тисяч доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба САП у Фейсбуці

«23 вересня 2024 року у співпраці з Генеральним прокурором прокурори САП спільно з детективами НАБУ викрили заступника прокурора Запорізької області на одержанні 40 тис. доларів США неправомірної вигоди», - ідеться в повідомленні.

У межах досудового розслідування встановлено, що заступник обласного прокурора висловила прохання надати неправомірну вигоду та фактично отримала неправомірну вигоду у розмірі 40 тис. дол. за вирішення питання щодо зміни підслідності у кримінальному провадженні, забезпечення скасування арешту майна особи та не притягнення до кримінальної відповідальності за результатами досудового розслідування.

Першочергові слідчі дії тривають. Попередня правова кваліфікація дій прокурора – ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

За даними САП, наразі вирішується питання про повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Генпрокурор Андрій Костін поінформував, що Офіс генерального прокурора забезпечує повне сприяння НАБУ та САП у викритті корупційних правопорушень в органах прокуратури. «Ми наполегливо реалізуємо курс на очищення системи від корупції та запобігання таким випадкам», - наголосив він.

Читайте також: ВАКС арештував прокурора ОГП, якого викрили на хабарі у $170 тисяч

«Ця робота є постійним пріоритетом нашої діяльності, включаючи зміни внутрішніх процесів в прокуратурі, у тому числі, посилення внутрішнього контролю», - додав генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили прокурорів Офісу генпрокурора на одержанні хабаря в розмірі 170 тис. доларів.

Фото: НАБУ, САП