Вимагали хабаря за сприяння в уникненні депортації: судитимуть посадовців одеської ДМС

Фото

Керівника одного з управлінь Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області та його підлеглого судитимуть за вимагання у громадянина Республіки Молдова 20 тисяч доларів за сприяння в уникненні депортації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

«Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з Управлінь ГУ ДМС в Одеській області та його підлеглого за фактом зловживання впливом (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що обвинувачені вимагали у громадянина Республіки Молдова 20 тис. дол. за допомогу в уникненні депортації.

Вони обіцяли іноземцю вплинути на працівників ДМС та суддів щодо прийняття позитивного рішення на його користь у справі про примусове повернення до країни походження та про заборону в’їзду в Україну.

У межах кримінального провадження проведені обшуки за місцями проживання та роботи фігурантів, під час яких виявили велику суму готівки, об’єкти нерухомості та автомобілі. Загальна сума виявленого майна сягає понад 82 млн грн.

Читайте також: Затримали чиновників, які вимагали хабарі за нарахування соцвиплат для поранених бійців ЗСУ

Наразі обвинувачені перебувають під вартою, їх відсторонили від займаних посад, а на виявлене майно наклали арешт.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці затримали керівника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, який, за версією слідства, за грошову винагороду від підприємців змушував в’язнів «безкоштовно» працювати на деревообробному виробництві.