У Хмельницькому зафіксували першу смерть від лихоманки Західного Нілу

У Хмельницькому зафіксували першу смерть від лихоманки Західного Нілу. Жінка померла внаслідок важкого ускладнення гарячки – менінгоенцефаліту.

Про це повідомляє Хмельницька інфекційна лікарня на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«З 1 вересня цього року на лікуванні у Хмельницькій інфекційній лікарні з підтвердженим діагнозом гарячки Західного Нілу лікувались 6 пацієнтів - 4 чоловіка та 2 жінки. Всі пацієнти при госпіталізації скаржились на різке підвищення температури тіла до 39,9 С, головний біль, біль у горлі, м'язах, суглобах і спині, слабкість, нудоту. 5 пацієнтів після лікування виписані з одужанням, одну із пацієнток лікарям не вдалося врятувати через пізнє звернення за медичною допомогою та розвиток важкого ускладнення гарячки – менінгоенцефаліту», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відомо про ще один випадок лихоманки у чоловіка, який лікувався в іншому лікувальному закладі міста Хмельницького.

У чотирьох пацієнтів був діагностований менінгоенцефаліт, двоє пацієнтів мали гарячково-суглобову форму хвороби. Вік захворілих - від 20 до 70 років, п'ятеро з них - жителі міста.

Читайте також: У Києві з початку літа госпіталізували 17 пацієнтів із гарячкою Західного Нілу

У Києві від гарячки Західного Нілу померли троє людей із 17 інфікованих, які мали підтверджений діагноз.

Основним джерелом даної хвороби є 17 видів перелітних птахів. Крім того, вірус може знаходиться у ссавців, гризунів, кажанів, але в меншій концентрації і нетривало. Переносником хвороби є комарі. Вірус попадає в організм людини під час укусу. Після перенесеної хвороби формується стійкий імунітет.

Для індивідуальної профілактики гарячки Західного Нілу застосовують захисний одяг, захисні сітки на вікнах, репеленти, специфічної профілактики захворювання, зокрема вакцини, не розроблено.