Стахів відмовився прийти до суду - слухання перенесли на 27 вересня

Фото

Галицький районний суд Львова переніс обрання запобіжного заходу псевдоактивісту Остапу Стахіву на 10.00 27 вересня.

Про це повідомив із залу суду кореспондент Укрінформу.

"Викликати підозрюваного Стахіва на наступне судове засідання, де і продовжити розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу... Датою наступного судового засідання визначено 27 вересня, на десяту годину", - оголосив рішення суддя.

Засідання відкладено у зв'язку з відсутністю підозрюваного в суді.

Прокурори заявили, що повістку Стахіву було вручено, але він відмовився розписуватися в цьому, пояснив, що погано почувається і потребує адвоката.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 25 вересня, львівському псевдоактивісту Остапу Стахіву повідомили підозри у «злитті» інформації про розташування Збройних сил України і шахрайстві.

СБУ, Нацполіція та прокуратура проводили у нього обшуки. За даними Нацполіції, псевдоактивіст видавав фіктивні посвідчення журналіста.

Суд з обрання запобіжного заходу Стахіву перенесли на 27 вересня / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Стахів відомий як один із лідерів руху противників вакцинації від коронавірусу. Восени 2021 року йому вдалося організувати в Києві масштабну акцію антивакцинаторів, на яку людей звозили автобусами.

Читайте також: Видавав фіктивні посвідчення журналіста: у Львові до псевдоактивіста прийшли з обшуками поліція й СБУ

Служба безпеки України 16 листопада 2021 року повідомила Стахіву про підозру в поваленні конституційного ладу. Галицький райсуд відправив його в СІЗО з можливістю сплатити близько 1 млн грн застави, яку прихильники провокатора зібрали майже через тиждень. Пізніше Стахіва відправили на примусову психіатричну експертизу, але лікарі визнали його психічно здоровим. Справу псевдоактивіста почали розглядати ще у квітні 2022 року, але у суді йому досі не оголосили обвинувальний акт.