Палія військових автівок в Ужгороді арештували без права застави

В Ужгороді суд узяв під варту без права внесення застави 22-річного чоловіка за підпал автомобілів, які належали військовослужбовцям та гуманітарним організаціям.

Про це у Фейсбуці повідомив Ужгородський міськрайонний суд, передає Укрінформ.

«З матеріалів досудового слідства вбачається, що підозрюваний, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, з метою перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, здійснив підпал кількох транспортних засобів, що належали військовослужбовцям та організаціям, які займаються гуманітарною допомогою, завдавши значної матеріальної шкоди», - йдеться в повідомленні

Зокрема, 16 вересня 2024 року, підозрюваний підпалив в Ужгороді автомобілі на паркувальному майданчику, вони повністю згоріли.

Читайте також: Правоохоронці цьогоріч зафіксували 266 підпалів автівок військових і волонтерів

Відповідно до показань свідків та даних відеоспостереження, молодик разом зі спільниками намагався влаштувати ще кілька подібних актів вандалізму, проте ці спроби були своєчасно припинені правоохоронцями.

З огляду на тяжкість інкримінованих злочинів суд ухвалив рішення про обрання безальтернативного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави.

Читайте також: У Львові затримали підозрюваного у серії підпалів

Підозрюваному загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 10 років.

Як повідомляв Укрінформ, в Ужгороді 16 вересня невідомі підпалили автівки Червоного Хреста.

Фото ілюстративне