На лівому березі Києва відкрився другий рекрутинговий центр ЗСУ

Фото

У Дніпровському районі Києва відкрився другий центр рекрутингу української армії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час церемонії відкриття начальник КМВА Сергій Попко відзначив, що новий центр допоможе новим людям знайти свої місце в Збройних силах України.

«Україна має повністю звільнити свою територію від загарбників. Аби сприяти і посилити сили оборони України, ми сьогодні відкриваємо черговий рекрутинговий центр, що допоможе людям, які хочуть знайти своє місце в ЗСУ. Компанія з рекрутингу спрямована на мотивованих людей, які добровільно хочуть вибрати свої частини, які їм більше до душі в питаннях ідеології і концепції. Тому це унікальна можливість отримати досвід, отримати професію, а найголовніше – звільняти нашу землю від рашистських загарбників і наближати мир в Україні», - зазначив Попко.

Заступниця голови КМДА Марина Хонда нагадала, що це вже другий в столиці рекрутинговий центр. Враховуючи гарні показники роботи першого, місцева влада спільно з Міноборони вирішила відкрити аналогічний центр у Дніпровському районі, на лівому березі столиці.

Читайте також: У Черкасах відкрився рекрутинговий центр Сил оборони

«Чому виникла, власне, ідея відкрити другий (рекрутинговий центр – ред.), бо продемонстровані були дуже непогані результати роботи першого центру: більше ніж 2,5 тисячі консультацій і більше 800 людей вже отримали конкретне направлення, майже 300 очікують направлень», - повідомила Хонда.

Вона додала, що до центрів приходять чоловіки і жінки різних вікових категорій та самостійно обирають місце майбутньої служби.

На лівому березі Києва відкрився другий рекрутинговий центр української армії / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Своєю чергою представник Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець наголосив, що це вже 39-й центр рекрутингу української армії в країні. А другий рекрутинговий центр у столиці відкрили для того, аби громадянам не доводилось тривалий час добиратися з лівого берега на правий.

«Тепер ми маємо і на правому, і на лівому березі (рекрутинговий центр – ред.). Це робиться спеціально для того, щоб людям не добиратися далеко, не витрачати час на дорогу, не їхати годину і більше, тим більше через Дніпро, щоб люди могли в зручному форматі сюди прийти чи зателефонувати», - відзначив Бежевець.

Читайте також: До Сил оборони щомісяця долучаються близько 6500 добровольців - Міноборони

Він укотре наголосив, що в рекрутингових центрах не вручають повістки, тут не чергують представники ТЦК, і на консультацію можна приходити необмежену кількість разів, аби дізнатись про вакансії в різних частинах та визначитись зі своїм вибором.

Як повідомляв Укрінформ, досьогодні в Україні функціонувало 38 центрів рекрутингу, понад 18 000 громадян скористалися послугами таких центрів. Перший центр рекрутингу української армії в Києві було відкрито 30 квітня 2024 року.