У Києві виник дорожній конфлікт між військовим і працівником НБУ - поліція відкрила дві справи

Столичні поліцейські відкрили два кримінальні провадження за фактом дорожнього конфлікту громадянина, який був за кермом авто Lexus, і діючого військовослужбовця, який був за кермом іншої машини — Audi.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі поліції Києва.

«Відомості щодо цієї події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України. Відносно водія Lexus — за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України - погроза вбивством, відносно водія Audi — за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України - спричинення легкого тілесного ушкодження. Триває досудове розслідування», - заявили правоохоронці.

За інформацією поліції, цей інцидент стався у четвер близько 22:00 на території паркувального майданчика одного зі столичних ЖК.

«Водій автомобіля Lexus, перебуваючи за кермом у нетверезому стані, перегородив проїзд іншому учаснику дорожнього руху – керманичу автівки Audi, діючому військовослужбовцю. Попередньо, за словами військового, водій Lexus спровокував конфлікт, почав кидатись у бійку та погрожував застосуванням зброї, на що той вдарив чоловіка у відповідь та розпилив газовий балончик», - зазначили у пресслужбі.

Поліцейські, які несли службу неподалік, втрутились у ситуацію та розборонили її учасників.

Читайте також: У Ніжині під колесами авто одного з керівників райуправління поліції загинув військовий

Інспектори патрульної поліції склали адмінпротокол відносно водія Lexus за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення – керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння. Від перевірки на приладі "Драгер" чоловік відмовився.

Окрім цього, слідчі вилучили у водія Lexus пістолет та відправили на експертизу.

У поліції не назвали імен учасників цього інциденту, але, за даними ЗМІ, це нібито був нетверезий керівник Управління по роботі з проблемними активами НБУ Павло Поляруш, який нібито погрожував розправою білоруському добровольцю Андрію Трацевському.

Отримавши інформацію про інцидент за участю співробітника НБУ, не пов’язаний з виконанням професійних обовʼязків та у неробочий час, Національний банк звернувся до правоохоронних органів для отримання   достовірних даних щодо його обставин та  за дорученням Голови НБУ розпочав  власну службову перевірку, яка триває. 

За результатами цих заходів Правління Національного банку розгляне встановлені  факти та  ухвалить  відповідні  рішення.

Як повідомлялося, поліція затримала чоловіка, який у Дніпрі побив військового та перехожого.