На Донеччині внаслідок обстрілів поранені семеро мирних жителів

Прокуратура Донецької області почала розслідування за фактами поранення внаслідок російських обстрілів сімох мирних жителів.

Про це обласна прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Окупанти зранку обстрілюють Донеччину ракетами та артилерією – розпочато розслідування за фактами поранення 7 цивільних”, - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що 27 вересня російські війська обстріляли з використанням “УМПБ Д-30 СН” мікрорайон Високо-Іванівка Слов’янської ОТГ. У результаті обстрілу отримала мінно-вибухові травми, перелом і струс головного мозку подружня пара.

Крім того, російські загарбники атакували з артилерії місто Мирноград, внаслідок чого отримав проникаючі поранення тіла 51-річний містянин.

Ворог також кілька разів обстрілював місто Костянтинівка, внаслідок чого зазнали поранень четверо мирних жителів, а саме: жінки віком 37 і 61 рік й двоє 36 та 67-річні чоловіки. Постраждалі перебували поблизу торговельних об’єктів і за місцем мешкання.

За даними прокуратури, у Костянтинівці пошкоджені приватні та багатоквартирний будинок, торговельні об’єкти, кафе й магазин.

Донецька обласна прокуратура почала досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Читайте також: В Ізмаїлі вісім поранених після обстрілу перебувають у лікарні - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня російські війська вбили чотирьох жителів Донецької області та ще 11 людей поранили.

Фото:  Донецька обласна прокуратура