На Миколаївщині оголосили підозру шанувальникам «русского мира», серед яких директорка мистецької школи

На Миколаївщині слідчі поліції оголосили підозру двом проросійським шанувальникам, які виправдовували збройну агресію РФ та підтримували дії ворога, одна з них - директорка мистецької школи.

Про це у Телеграмі повідомила поліція Миколаївської області, передає Укрінформ.

"Через месенджери директорка однієї із мистецьких шкіл Миколаївського району поширювала відеоролики з публічними закликами до повалення конституційного ладу та виправдовувала дії російських військових. А миколаївець аналогічним способом надсилав текстові повідомлення. Нині фігурантам слідчі повідомили про підозру. Їм загрожує до восьми років ув’язнення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нині ексдиректорці повідомили про підозру у вчиненні інкримінованих їй злочинів, передбачених ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників» та ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками».

Читайте також: Священник УПЦ МП із Житомирщини поширював серед вірян російські наративи - СБУ

А жителю обласного центру – за чч. 1, 3 ст. 436-2 та ч. 1 ст. 161 ККУ.

Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Тривають досудові розслідування.

Як повідомлялося, на Миколаївщині з початку повномасштабного вторгнення правоохоронними органами області викрито 81 факт колабораційної діяльності, вироки суду отримали 57 фігурантів, з них 15 реальну міру покарання.