В Одесі активісти демонтували барельєф ордена Леніна на Площі 10 квітня

Фото

Вдень 28 вересня одеські активісти самотужки демонтували барельєф ордена Володимира Леніна та медалі «Золота зірка» зі стели «Крила Перемоги» на Площі 10 квітня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ініціатори акціїї - голова громадської організації «Зелений лист» Владислав Балінський та активіст Дем'ян Ганул.

«Як ми вбили клин і звалили Леніна, так само Труханов у 2014 році вбив клин між Одесою та Україною. Він використовував україноненависницьку пропаганду для підняття популярності серед своїх прихильників», - сказав Балінський.

В Одесі активісти демонтували барельєф ордена Леніна на Площі 10 квітня / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Уперше активісти розбили барельєф ордена Леніна та медалі «Золота зірка» вночі 7 вересня. Друга спроба сталася вранці 22 вересня. Тоді їм завадила поліція.

Читайте також: У Запоріжжі виставляють на продаж пам'ятник Леніну

В Головному управлінні Нацполіції в Одеській області кореспонденту Укрінформу повідомили, що ситуацію поки що прокоментувати не можуть.

Як повідомляв Укрінформ, Одеська міськрада за розпорядженням голови ОВА Олега Кіпера планує провести демонтаж та перенесення 19 пам’ятників, що містять символіку російської та імперської політики. Для виконання цього розпорядження ОМР потрібно розробити технічну документацію, а також сповістити Міністерство культури та стратегічних комунікацій.