На Харківщині унаслідок обстрілу загинув суддя, який розвозив гуманітарну допомогу

Оновлено

Унаслідок обстрілу з дрона цивільної автівки у Козачій Лопані на Харківщині загинув суддя Верховного суду, який розвозив гуманітарну допомогу місцевим жителям.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством», - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, 28 вересня ворожий FPV-дрон влучив у цивільний автомобіль «Mitsubishi Lancer» у селищі Козача Лопань Дергачівської ТГ. 61-річний водій загинув на місці. Жертвою удару став суддя Верховного суду, який розвозив гуманітарну допомогу місцевим жителям.

Також у прокуратурі підтвердили, що наразі відомо про трьох поранених жінок. За попередніми даними, вони теж перебували у цьому автомобілі. Їх госпіталізували до лікарні.

Читайте також: У шести областях України є знеструмлення через обстріли та технологічні причини

Уточнена інформація буде надана після встановлення всіх деталей чергового злочину російської армії.

Пізніше у Верховному суді назвали ім'я загиблого - внаслідок російського обстрілу селища Козача Лопань Харківської області загинув суддя Верховного суду у Касаційному кримінальному суді Леонід Лобойко.

Колектив Верховного суду висловив щирі співчуття рідним і близьким Леоніда Миколайовича, поділяючи їхні скорботу та біль від цієї втрати.

"У серцях усіх, хто знав Леоніда Лобойка, назавжди залишиться памʼять про нього як про добру, мудру і чуйну людину. Вічна памʼять…", - зазначили у Верховному суді.

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ обстріляли з дрона цивільне авто на Харківщині, загинув цивільний чоловік, три жінки поранені.