Російська армія минулої доби вбила двох жителів Донеччини та ще трьох поранила

Російська армія минулої доби, 29 вересня, вбила двох жителів Донецької області і ще троє людей були поранені.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, 29 вересня росіяни вбили двох жителів Донеччини - у Лисівці та селищі Шевченко. Ще троє людей дістали поранення.

Читайте також: Росіяни вранці скинули на Запоріжжя 13 авіабомб

Як наголосив Філашкін, загальна кількість жертв російських загарбників на Донеччині (2790 загиблих і 6192 поранений) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Російська армія за минулу добу 2 637 разів обстріляла 6 населених пунктів Донецької області, є загиблі та поранені мирні жителі, пошкоджені цивільні об’єкти, про це повідомило Головне управління Нацполіції в Донецькій області.

«За добу поліція зафіксувала 2 637 влучань по лінії фронту та житловому сектору. Ворог зосередив вогонь на 6 населених пунктах: містах Добропілля, Костянтинівка, Покровськ, селищі Шевченко, селах Дачне, Лисівка», - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, пошкоджено 41 цивільний об’єкт, з яких 18 - це житлові будинки.

На селище Шевченко загарбники скинули авіабомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК, унаслідок чого загинув мирний житель, ще двоє жителів зазнали поранень, а 5 приватних будинків пошкоджені.

У селі Лисівка внаслідок артилерійського обстрілу теж загинув мирний житель.

По Костянтинівці ворог вдарив п’ятьма бомбами «ФАБ-250» з модулем УМПК та артилерією, внаслідок чого зазнав поранень мирний житель. Руйнувань зазнали 8 приватних будинків, адмінбудівля, аптека, підприємство, три торговельні павільйони, автомобіль, критична інфраструктура.

Покровськ окупанти атакували трьома бомбами «ФАБ-250» з модулем УМПК і дроном. Пошкоджені багатоквартирний і приватний будинки, адмінбудівля, будинок культури, гуртожиток, господарська споруда та цивільне авто.

На Добропілля російські війська скерували три ФАБи, пошкодивши два приватні будинки та промисловий об’єкт.

Поліція спільно з СБУ відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Росіяни вдарили КАБами по Одноробівці на Харківщині - поранені дві жінки

У поліції зазначили, що правоохоронцям вдалося евакуювати ще 597 людей, з них 34 дитини. А з початку обов’язкової евакуації вже вивезли 299 746 осіб, серед них 34 538 – діти, 8 377 - люди з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 28 вересня на Донеччині внаслідок російських обстрілів загинули троє людей, ще четверо були поранені.