ДБР затримало перебіжчика, який після звільнення Херсона знову «перевзувся» та влаштувався у ТЦК

Співробітники ДБР у співпраці зі СБУ затримали працівника одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Одеській області, який співпрацював з росіянами під час тимчасового захоплення частини Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Перебіжчиком виявився колишній співробітник Дар’ївської колонії.

Під час захоплення росіянами частини Херсонщини колишній інспектор колонії влаштувався на аналогічну посаду до загарбників.

Він працював у захопленому росіянами закладі, а після звільнення частини регіону вирішив залишитися на підконтрольній Україні території.

Згодом чоловік був мобілізований і служив в одному із районних ТЦК, де вручав повістки військовозобов’язаним.

Він розповідав колегам про свою свідому позицію та заперечував співпрацю з росіянами.

Під час оперативно-слідчих дій працівники ДБР знайшли документацію щодо функціонування колонії під час тимчасового захоплення росіянами Херсонщини, допитали свідків та викрили перебіжчика.

Правоохоронці повідомили чоловіку про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Читайте також: На Львівщині судитимуть шахраїв, які вдавали із себе співробітників ТЦК

Фігурант затриманий, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі тернопільського управління СБУ завершили розслідування у кримінальному провадженні стосовно 50-річної жительки тимчасово захопленого Довжанська, яка працювала у «прокуратурі ЛНР».

Фото: ДБР