Через російські обстріли горіли майже 17 гектарів лісу на Харківщині та Полтавщині

Фото

Внаслідок падіння уламків ударних дронів горіли лісові масиви на площі 16,9 гектара у Харківській та Полтавській областях.

Про це повідомив Слобожанський лісовий офіс у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У понеділок, 30 вересня, вранці від російських ударів загорівся ліс у філії «Гутянське лісове господарство». О п'ятій ранку працівники лісництва виявили та розпочали гасіння пожежі, яку вдалося локалізувати о восьмій ранку на площі 3 га. Нині у ліквідації загоряння беруть участь 25 працівників філії ДП «Ліси України», залучено 3 пожежні машини та 2 трактори, а також сили й засоби місцевого підрозділу ДСНС. Ситуація контрольована, на місці працюють спеціалісти.

Також повідомляється, що протягом вихідних через обстріли росіян горів ліс у філіях Слобожанського лісового офісу. Внаслідок падіння уламків ударних дронів протягом останнього тижня горіли лісові масиви на площі 16,9 га.

У Полтавській області пожежі охопили площу в 13 га. Зокрема, у Миргородському лісовому господарстві вогонь охопив 3 га лісу. До гасіння залучили 18 працівників лісового господарства, пожежний автомобіль та пожежний трактор. Загоряння вдалося вчасно локалізувати та не дати можливості перерости у велику пожежу.

Також на вихідних через російські обстріли загорівся ліс у Пирятинському лісництві. У гасінні та ліквідації пожежі брали участь 13 працівників лісового господарства власною технікою, а також ДСНС. Повністю ліквідувати пожежу вдалося на площі 10 га.

Читайте також: На Черкащині через падіння уламків безпілотника загорілося поле

У Харківській області пожежею пошкоджено 3,9 га лісу. У Зміївському лісовому господарстві лісівники загасили вогонь у лісовому масиві після обстрілів, який поширився окремими ділянками на загальну площу 0,9 га у Задонецькому лісництві.

Як повідомляв Укрінформ, лісові пожежі, які сталися в Україні цьогоріч, за попередніми даними, завдали збитків на 20 млн грн.

Фото: Ліси України