У Львові вшанували пам'ять борців за Незалежність України

Фото

У Львові на Марсовому полі та Личаківському кладовищі вшанували пам’ять полеглих героїв України всіх часів.

Про це повідомила Львівська ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що в межах церемонії поклали квіти та лампадки до могил воїнів на Марсовому полі, а також на полях почесних поховань № 67 та № 76 Личаківського кладовища, де спочивають Герої Небесної Сотні, воїни Української повстанської армії, захисники, які загинули під час російсько-української війни.

На Марсовому полі та Личаківському кладовищі вшанували пам'ять борців за Незалежність України / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

«У День Захисника та Захисниці України, під час загальнонаціональної хвилини мовчання, разом із предстоятелем Православної церкви України Митрополитом Епіфанієм, духовенством і жителями Львівщини з глибоким сумом згадали про всіх наших оборонців, які віддали життя в ході повномасштабної війни, ООС, АТО, Революції Гідності, а також воїнів різних епох, які найдорожчою ціною виборювали Незалежність нашої Держави. Щирі співчуття родинам, які втратили близьких у цій боротьбі. Ваше горе – це горе всієї України”, – сказав начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Присутні на церемонії взяли участь у спільній панахиді, яку очолив митрополит Епіфаній.

«Сьогодні ми вшановуємо новітніх захисників і захисниць. Адже через молитву ми засвідчуємо, що вони існують вічно. В молитві ми проявляємо свою любов до них. Ми маємо з вами обов'язок зробити все задля того, щоб їхній героїчний подвиг не був змарнований, і щоб ми разом досягнули перемоги», – зазначив митрополит Епіфаній.

Читайте також: Керівники країни вшанували пам’ять полеглих воїнів

Як повідомлялося, у вівторок, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

День захисників і захисниць України – державне свято, яке було започатковане 14 жовтня 2014 року президентським указом як День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України. Його відзначали 14 жовтня, але торік дату свята перенесли на 1 жовтня з огляду на реформу церковного календаря.